Heftig utsikt og magisk skikjøring

Starter 1. februar 2018! Følg med!

Foto: Åge Fjellheim Midthun

Sauda seven summits VINTER består av sju toppturer som utfordrer deg med høydemetere og motbakker, og samtidig gir muligheten for flott skikjøring ned igjen. Randonee- eller telemarkski (etv. kraftigere fjellski og sko) er rett utstyrsrigg for å mestre disse turene.

Turene som er valgt gir muligheten for å ferdes relativt trygt uten å måtte eksponere seg for mye skredterreng. Likevel ber vi deg huske på at alle toppturer vil kreve at du gjør en selvstendig vurdering av hvor trygg snøen er akkurat den dagen du er på tur! Vi anbefaler sterkt å ta et skredkurs dersom man er i tvil om hvordan man tar trygge valg i vinterfjellet.

I oppstartsåret 2018 vil vi be om fortåelse for at det krever litt planlegging og kvalitetssikring av turene før vi kan åpne for påmelding. Derfor er lanseringsdato satt til 1. februar.

Slik gjør du:

Du må kjøpe sesongens turhefte. Dette er din billett for å kunne delta og samtidig gjøre deg fortjent til deltakerbevis og trekkepremier. Premien får du kun dersom alle sju turer er gjennomført, som et synlig trofé ivrig turinnsats! Blir du ikke ferdig denne sesongen, kan du forsøke deg på nytt neste sesong.

Sørg for å dokumentere tursamlingen din. Det gjør du slik:

Last ned turappen DNT SjekkUT til mobilen din. Søk frem turlista som heter Sauda seven summits VINTER og trykk ”Bli med”. Da vil du finne våre sju topper som turposter i denne lista, og etterhvert som du besøker en topp kan du digitalt loggføre ditt besøk i appen.

(Som en nødløsning kan du ta bilde av deg selv på toppene og sende samlet i én epost til saudasevensummits@gmail.com)

OBS! Man  kunne dokumentere besøk på alle sju toppene for å motta premie etter fullført sesong.​​​​​​

Premiering:

Alle som deltar og fullfører vil få et synlig bevis på deltakelsen. I tillegg vil alle som har fullført være med i trekningen av en skipakke fra Dynafit og 7Blåner til en verdi av 15.700,-.

S7S VINTER: 

  • Ravnafjell

  • Brekkestølsnuten

  • Nonskiljenuten

  • Nevroldsnuten

  • Reinaskarnuten

  • Hegerlandsnuten

  • Vardanuten (Maldal) 

SKREDVETT

1. Skaff deg kunnskap, erfaring og gode holdninger.

2. Ha alltid med deg sender/mottager (S/M), søkestang og spade i skredterreng.

3. Les snøskredvarselet på varsom.no, og sjekk værmeldingen.

4. Gjenkjenn snøskredterreng der du ferdes.

5. Unngå skade