Øyno – Blomstølen – Storavassbu – Frette

11. september kl. 15:00
Fellestur, Fottur, Storavassbu, Etne, Frette, Blomstølen
Haugesund Turistforening, Etne Turlag , Sauda Turlag
Etne- og Saudafjellene (se kart)

Bli med på en fin helgetur i Etnefjellene.

Oppmøte på Spar-butikken i Skåredalen fredag kl 16.30 for å organisere oss i biler. Vi satser på felleskjøring herfra og inn til Frette hvor vi må sette igjen minst en bil. Derfra videre inn til Øyno.

Turen opp til Blomstølen er ca 4 km i litt bratt terreng. Her lager vi felles middag. Etter frokost lørdagen starter den ca 11 km lange turen mot Storavassbu. Det er en lang god stigning første del av turen, men flater etterhvert noe mer ut. Siste del kan være noe utfordrende med enkelte brattere partier. Storavassbu er en flott oppgradert hytte som holder høy standard. Også her blir det felles middag om kvelden. Søndag går turen tilbake til Frette. Første del av turen går tilbake på samme sti som vi kom. Fra Hellaugvatnet og ned til Frette er det relativt bratt terreng. Dagens tur er  ca 6-7 km. Fra Frette må sjåførene kjøres opp til Øyno for å hente resterende biler.

Turledere: Inger Haavik (tlf 404 05 091) og Erling Haavik (tlf  98 237 431)

Priser: 1 100 ,-medlem/ 1 500,- ikke medlem. Inkludert i prisen er turledelse, mat hele helgen og overnatting

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding. audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Påmelding på nett innen 1. september

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Haugesund Turistforening.

Øyno – Blomstølen – Storavassbu – Frette

Bli med på en fin helgetur i Etnefjellene. Oppmøte på Spar-butikken i Skåredalen fredag kl 16.30 for å organisere oss i biler. Vi satser på felleskjøring herfra og inn til ...

• Inger Kallevik Haavik
  • Erling Haavik