Fjell- og stølstur i Imslandsfjellene

26. juni kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Overnattingstur, Naturlos
Haugesund Turistforening, Etne Turlag , Sauda Turlag , Vindafjord Turlag

Oppmøte Flotmyr sør kl 12:00. Derfra kjører vi i felles biler til Imsland. Etter ankomst blir det lokal tur i nærområdet (2-3 timer) og i tillegg en liten guidet tur i den vernede bebyggelsen i det gamle idylliske strandstedet Imslandsjøen. Deltakerne sørger selv for matpakke lørdag.
Overnatting på to private hytter ved Imslandsjøen. Det serveres tre retters middag på kvelden og frokost om morgenen (pluss matpakke søndag)

Etter frokost søndag blir det er lengre tur på 6-7 timer i de vakre Imslandsfjellene. Før turstart må noen biler parkeres der vi kommer ned i Støladalen.
Fra Brattaland opp mellom Tinden og Fevassnuten til Horgjå/Horganuten hvor vi i godt vær får fantastisk utsikt 360 grader over bl. Folgefonna, Rosendalsalpene, Stord, Steinsfjellet og Utsira (i klarvær), Stavanger og Ryfylkefjellene. Videre ned til privat stølsbu for god pause - og deretter videre ned den vakre Støladalen (med flere støler), via Vasstølsvatnet og skogsbilvei  og ned til parkering.
Alternativ rute hvis dårlig vær er sti via Krokavatnet inn til stølen, deretter retur enten via Støladalen eller en tur via Damsvatnet før ned Støladalen.
Turen opp til Horgjå vil være krevende - med en del stigning fra Brattaland og opp til Horganut.  Ingen vanskelige partier. Deler av turen går utenfor sti.
Området der turen går er urørt, men Eolus/svensk utbygger, har presentert intensjon om vindkraftutbygging i området. Lørdag kveld vil det bli orientert om dette.

Turledere: Sigurd Juel Kinn og Audhild Sannes

Priser: Medlem 850 kr, ikke medlem 1 100 kr

Prisen dekker: Overnatting, mat, turledelse og administrasjon

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding. audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Hund på tur:
Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i Ht-butikken på Bytunet.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

• Audhild Sannes
  • Sigurd Juel Kinn