Jentetur Buer-Sandvann

26. september kl. 10:00
Fellestur, Fottur, Jentetur
Sauda Turlag, Etne Turlag , Haugesund Turistforening , Vindafjord Turlag

Oppmøte ved Varden/Saudahallen kl 10.00 og kjører deretter til Buer (merk: Står 09.00 i programmet).

Vi følger T-merket løype fra Buer i nordlig retning, og krysser ei lita elv på steinbru. I elva finnes flotte jettegryter. Fortsett på østsida av elva i lett terreng over noen myrer og deretter i lett stigning innover en noe trangere dal. Stien dreier mot nordvest og krysser elva. I Vio åpnet dalen seg mer, og her ser vi opp mot Vianordskard der vi skal gå gjennom og passerer stølen på Vio.

Turen går videre i lett terreng før vi får en god motbakke opp til Vianordskard. Etter å ha passert skaret, går vi  på østsida av et lite vatn og fortsetter i nordvestlig retning i lett stigende terreng.
Framme ved vatnet har du flott utsikt mot hyttene og fjellene rundt. Går videre bakken ned til elva, krysser denne og gå videre langs vatnet på østsida til vi møter stien fra Simlebu som følges til Sandvasshytta på 825 m.o.h. Turen tar ca 5 timer.

SANDVASSHYTTA
Sandvasshytta ble bygd i 1930 og var Haugesund Turistforenings første hytte. Hytta har 15 sengeplasser. Den er selvbetjent og står åpen hele året. I 1992 ble det bygd sikringshytte, som har 18 sengeplasser.
Ny hytte stod ferdig i 2010, med tilsammen 30 sengeplasser. Den eldste hytta er revet.

Alle må ta med egen niste og brødmat til frokost. Vi har felles middag. det er proviant på hytten og evnt. havregrøt til frokost.

Yuren starter med oppmøte kl 1000. Påmelding innen fredag 18/9.

Standard pakkeliste for turene.

——————

Påmelding til 974 05 890 eller 994 34 790.

Turen koster  kr 500 som innkluderer overnatting, middag og proviant av det som er på hytten.
Vipps: 106152 eller Konto nr.: 3305.20.38451

• Irene Viland